'Everton lijkt nog een uitblinker kwijt te raken: Tottenham bereidt bod voor'

'Everton lijkt nog een uitblinker kwijt te raken: Tottenham bereidt bod voor'

21-03-2017 11:29

Everton moet vrezen voor het verlies van de twee absolute sterspelers. Romelu Lukaku heeft aangegeven een stap hogerop te willen zetten en Tottenham Hotspur ligt nu volgens boulevardkrant The Daily Mail in pole position om Ross Barkley weg te stelen bij The Toffees.

Naar verluidt is Barkley (23) al lange tijd in beeld bij Tottenham, maar werd er op White Hart Lane in eerste instantie getwijfeld aan onder meer de handelingssnelheid van de rechtspoot. Onder het bewind van coach Ronald Koeman is de jongeling echter met sprongen vooruit gegaan.

Barkley, die inmiddels een vaste waarde is bij zijn club, ziet speculaties rondom zijn persoon voornamelijk gevoed worden door een contract dat afloopt aan het eind van het volgende seizoen. Everton zou er alles aan doen om dat contract open te breken.

Koeman liet al weten dat er weinig anders op zit dan de speler in de zomer te verkopen als hij zijn contract níet verlengt, om zo nog iets van zijn waarde te behouden. "Of hij verlengt, of je verkoopt de speler", zei de Nederlandse coach onlangs. Volgens Britse media zou ook Spurs-rivaal Arsenal in de markt zijn voor Barkley.