Standard zei neen tegen topaankoop AA Gent: ''Deden er niks mee''

Standard zei neen tegen topaankoop AA Gent: ''Deden er niks mee''

21-03-2017 10:12

Standard Luik haalde dit seizoen liefst 22 nieuwe spelers binnen. Lovre Kalinic had  ook een van de nieuwkomers kunnen zijn, maar de Rouches lieten de huidige doelman van AA Gent lopen.

Vedran Runje tipte zijn ex-club over zijn Kroatische landgenoot, zo bevestigt de voormalige doelman in Sport/Voetbalmagazine. "Het was nodig dat hij vertrok om vooruit te kunnen blijven gaan. Het leven en het voetbal in België vragen aanpassing, maar als je hier overleeft, kan nergens elders je nog iets overkomen. Ik tipte hem trouwens bij Standard. Daniel Van Buyten gaf zijn naam door aan de verantwoordelijke mensen, maar die deden er niks mee", aldus Runje.

AA Gent hapte in januari wel toe en nam Kalinic voor drie miljoen euro op bij Hajduk Split. De zesvoudig international toonde zich onmiddelijke een uitstekende versterking. Mede dankzij zijn vier clean sheets in negen duels bereikte AA Gent uiteindelijk toch nog Play-Off 1. Standard faalde dit seizoen hopeloos en eindigde slechts als negende in de reguliere competitie.