Muiterij bij KV Kortrijk? De spelersgroep is zo rot als wat

Muiterij bij KV Kortrijk? "De spelersgroep is zo rot als wat"

21-03-2017 08:45

De wedstrijd tussen KV Kortrijk en Moeskroen heeft voor heel wat beroering gezorgd, Kortrijk liet zich met 0-2 naar de slachtbank leiden door de rode lantaarn. Een kwestie van niet kunnen, of van niet willen? Humo neigt naar het tweede.

Het weekblad laat verschillende anonieme bronnen aan het woord, die verklaren dat er al langer gesjoemeld wordt bij Kortrijk. "In de Kortrijkse spelersgroep gaat het als een lopend vuurtje rond: sommige spelers hebben zich laten omkopen. Makelaars zouden als tussenpersoon hebben opgetreden. Minstens één verdediger geeft dat ook toe aan een ploegmaat: het voorstel kwam nota bene van zijn eigen makelaar. Hij zegt het te hebben geweigerd."

KV Kortrijk is volgens een andere insider bijzonder kwetsbaar voor omkoping, het gaat namelijk slecht met de club. "Spelers die richtlijnen in de wind slaan, die het aftrappen op training of gewoon niet komen opdagen, vechtpartijen ook: de spelersgroep van Kortrijk is zo rot als wat."

Kortrijk is echter niet de grote aanstoker, dat zou Moeskroen zijn. Niet alleen de match tegen KV Kortrijk zou verkocht zijn, ook die tegen Standard. "Net hetzelfde gehoord over Moeskroen - Standard. En blijkbaar gaan ze op Kortrijk ook winnen. Wel geen ‘normale’ bron, dus opletten. Makelaars die betalen."