Is bestemming van Meité al bekend? Ik heb een vermoeden, ja

Is bestemming van Meité al bekend? "Ik heb een vermoeden, ja"

21-03-2017 08:15

Soualiho Meité is dit seizoen één van de uitblinkers bij Zulte Waregem, hij is moeilijk te houden voor Francky Dury. Die heeft de strijd om hem te houden eigenlijk al opgegeven.

In Extra Time krijgt Dury de vraag of zijn sterspeler zal blijven. Zijn antwoord is duidelijk. "Nee, die zal vertrekken. Ik kende die jongen toen hij van Rijsel bij ons kwam, bij Rijsel is het verkeerd gelopen met coach Gerard. Dat hij te zwaar stond? Ja, jongens die naar ons komen via Rijsel, die zijn niet topfit. Als je iemand in januari koopt van Anderlecht of Feyenoord staat niet scherp, want die spelen niet. Iemand die op dat niveau speelt komt niet naar ons."

Meité zal in de zomer onhoudbaar zijn. "Hij heeft een heel mooi traject afgelegd, en we hebben het geluk gehad om hem zonder druk te laten spelen. Hij heeft een heel scherpe eerste ronde gespeeld. Of ik weet waar hij naartoe gaat? Ik heb een vermoeden, ja. Ik denk dat Lerager ook zal vertrekken. We zullen opnieuw moeten beginnen, maar dat is ieder jaar zo."