Verrassend: 'Sollied kan na vier jaar opnieuw aan de slag'

Verrassend: 'Sollied kan na vier jaar opnieuw aan de slag'

21-03-2017 08:00

Trond Sollied heeft grote successen behaald bij Club Brugge, maar daar heeft hij de laatste jaren niet veel meer aan. Zijn trainerscarrière staat op een laag pitje. Nu zou hij echter een opvallende nieuwe uitdaging kunnen aangaan.

De laatste keer dat Sollied zich nog trainer mocht noemen was midden 2013, bij het Turkse Elazigspor. Het werd een absolute ramp. Sollied hield het maar vier maanden vol en nam ontslag na een 0 op 15. Het leek lange tijd de zwanenzang van de nu 57-jarige trainer, maar nu heeft hij zicht op een opvallende job.

De Chinese voetbalbond heeft hem namelijk gecontacteerd om de Olympische ploeg van China te trainen, zo weet Het Laatste Nieuws. Het kreeg Sollied ook aan de lijn, maar die had een typische Sollied-reactie in huis. "China? Ik geef nooit commentaar in de media over mijn toekomst. Volstaat dat? Nog een prettige dag verder."

China zou bij Sollied zijn terechtgekomen dankzij Chris Van Puyvelde. De technisch directeur van onze Voetbalbond is goed thuis in China en heeft Sollied aangeraden. Sollied is ook al goedgekeurd door de commissie, het lijkt maar een kwestie van tijd tot hij wordt voorgesteld. Hij moet China naar de Olympische Spelen van 2020 loodsen.