Ex-speler van Antwerp, Lierse en Mechelen biecht alles op: Ik ben verslaafd nu

Ex-speler van Antwerp, Lierse en Mechelen biecht alles op: "Ik ben verslaafd nu"

maandag 20 maart 2017 om 23:21

In de jaren 80 en 90 was Didier Segers nog profvoetballer. Hij kwam uit voor Lierse, Antwerp, KV Mechelen en Lommel. Toen er uiteindelijk een einde kwam aan zijn carrière ging het helemaal fou. Hij grepe naar de fles.

In de Kleedkamer luchtte de ex-profvoetballer zijn hart. "Je doet je ding op het veld en je krijgt je loon op het einde van de maand. Ik was daar content mee", vertelt Didier Segers. "Maar na mijn carrière viel alles weg: mijn kinderen, mijn tweede vrouw en het voetbal. Dan val je in een gat. Ik ben beginnen te drinken om alles te vergeten. Maar ik denk dat ik verslaafd ben nu."

Segers heeft het bijzonder moeilijk nu. "Ik heb geprobeerd om er iets aan te doen, maar je kunt daar niet zomaar mee stoppen. Dat moet stapje per stapje gaan", vertelt hij. "Onlangs kwam ik Manu Karagiannis tegen op een galamatch. Hij kwam naar mij toe en zei: "Je moet minder drinken. We zijn heel ongerust." Terwijl hij nooit mijn ploegmaat is geweest! Maar die ongerustheid is wel terecht."

Stevige prijs
Hij heeft ook al een prijs betaald voor zijn drankprobleem. "Ik was voetballer, kwam op tv en de vrouwen kwamen op mij af", zegt hij. "Dan heb ik uiteindelijk mijn eerste vrouw en kindje laten zitten. Daar heb ik veel verdriet over. Dat mocht ik niet doen. Maar ja, ik had te veel adrenaline, had ADHD, was borderline... Een mooie cocktail."

Daardoor ziet hij zijn vier dochters ook nog nauwelijk. "Een tijdje geleden hadden we afgesproken om iets te gaan eten. Maar ik had een stuk in mijn kloten", biecht hij op. "Ze hebben alle vier gehuild als kleine kinderen. Ik was het volledig vergeten, maar was niet in staat om op restaurant te gaan. Erg, hé? Heel erg. Sindsdien zie ik ze niet meer. Ze nemen zelfs niet meer op."

De man weet ook dat het beter moet. "Maar het zal een lange weg worden. Ik zal er wel iets aan moeten doen, als ik nog wat wil leven. Maar het zal van mezelf moeten komen, anders lukt het niet", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Ex-speler van Antwerp, Lierse en Mechelen biecht alles op: "Ik ben verslaafd nu"