De Belgische competitie is hot, tien spelers strijden om uitzendrechten

De Belgische competitie is hot, tien spelers strijden om uitzendrechten

20-03-2017 22:25

De strijd om de uitzendrechten van de Jupiler Pro League is helemaal losgebarsten. Heel wat kandidaten willen graag onze Belgische competitie uitzenden. In totaal zou het om maar liefst kandidaten gaan.

"We zijn verheugd met de interesse", zegt Pierre François, de CEO van de Pro League aan Sporza. De tv-rechten zijn momenteel nog in handen van MP&Silva, dat de rechten in 2014 voor zes jaar verwierf. De voorbije drie seizoenen verkocht het de rechten aan verschillende bieders. Nu moet er weer onderhandeld worden voor de komende drie seizoenen.

In totaal zouden er al tien partijen een bod hebben uitgebracht op de rechten. Om wie het allemaal gaat, is niet bekend. "Wij zijn verheugd met de interesse van de verschillende mediapartners, evenals deze van kanalen die alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League wensen uit te zenden", zegt Pierre François, de CEO van de Pro League.

De Pro League moet zich nu buigen over de voorstellen. Daarna wordt het overhandigd aan de Algemene Vergadering van de clubs van de Pro League. Die is voorzien voor eind april.