Mertens en co. willen Vlaamse redders in nood worden voor Oud-Heverlee Leuven

Mertens en co. willen Vlaamse redders in nood worden voor Oud-Heverlee Leuven

20-03-2017 21:22

Oud-Heverlee Leuven blijft mogelijk dan toch in Vlaamse handen. De club had een voorakkoord met een Chinese investeringsmaatschappij, maar Vlaamse ondernemers willen toch nog een poging wagen. Daar hoor ook Dries Mertens bij.

De groep 'OHL op Dreef' wil OH Leuven 'Vlaams' houden. Achter de groep zijn heel wat bekende namen zoals Mike Naert van concertzaal Het Depot, OHL-coryfee Bjorn Ruytinx, styliste Lien Degol, Michael Schouwaerts van de Sportoase-groep, televisiemaker Elke Neuville, Kris Hoflack van VTM-Nieuws, reclamemaker Pieter Goiris en Mertens.

Zij dreigen hun geliefde club in Chinese handen te zien vallen. Dat willen ze echter voorkomen. "We willen een breed draagvlak creëren om een toekomst zonder buitenlandse inmenging en met een sterke lokale verankering te verzekeren", klonk het in een persbericht.

De groep zou inmiddels genoeg investeerders gevonden hebben om OH Leuven over te nemen. "Zij hebben zich principieel akkoord verklaard om samen te werken voor de overname van de club. De commitments die ons werden toegezegd garanderen de ernst van dit bod, dat in de loop van deze week wordt gefinaliseerd", aldus 'OHL op Dreef'