OFFICIEEL: Kortrijk beloont trouwe pechvogel door contract open te breken

OFFICIEEL: Kortrijk beloont trouwe pechvogel door contract open te breken

20-03-2017 14:32
1

KV Kortrijk beleefde een dramatisch einde van het seizoen. De West-Vlamingen gingen in hun laatste zestien matchen twaalf keer onderuit en boekten amper twee overwinningen. Toch probeert de club haar supporters enigszins gerust te stellen. Het contract van Anthony Van Loo wordt namelijk verlengd.

Van Loo is graag gezien in het Guldensporenstadion vanwege zijn inzet en engagement. Dat heeft het bestuur van KVK nu ook ingezien, want de vleugelverdediger ziet zijn overeenkomst opengebroken worden, meldt de club via de officiële kanalen. Normaal liep het contract van Van Loo komende zomer af, maar hij heeft er nu twee jaar bijgekregen. Nochtans kwam hij dit seizoen slechts zeven keer in actie voor de Veekaa.

Daar bestaat echter een gegronde reden voor: pech achtervolgt Van Loo immers al een tijdje. Toen hij nog bij SV Roeselare speelde, zakte de verdediger ooit eens in mekaar tijdens een wedstrijd. Een hartafwijking bleek het verdict, waardoor hij een defibrillator kreeg. Sindsdien heeft Van Loo nog maar zelden een lange periode aaneensluitend kunnen voetballen. Misschien lukt de 28-jarige dat wel de komende twee seizoenen bij Kortrijk.