Essevee en Oostende als uitersten naar Play-Offs: Het kan twee kanten uit

Essevee en Oostende als uitersten naar Play-Offs: "Het kan twee kanten uit"

maandag 20 maart 2017 om 14:08

Wekenlang leefden Zulte Waregem en KV Oostende toe naar de finale van de Croky Cup. Na een bloedstollende pot voetbal trok Essevee uiteindelijk aan het langste eind op de Heizel. Euforie in Waregem, teleurstelling bij Oostende. Wat zegt dat voor Play-Off 1? Peter Vandenbempt kijkt in zijn glazen bol.

Dat probeert de Sporza-journalist althans te doen, want hij moet toegeven dat de impact van de bekerfinale moeilijk te voorspellen valt. "Zulte Waregem kan helemaal ontspannen aan Play-Off 1 beginnen en dat kan twee kanten uit. Ofwel is de stress weg en kun je bevrijd spelen en dus hele goeie play-offs afwerken, ofwel kun je die laatste tien procent niet meer opbrengen omdat 'het moeten' ontbreekt", denkt hij.

"Zeker als het in zijn eerste wedstrijden enkele keren verliest, kan Zulte Waregem het misschien laten schieten", schetst Vandenbempt een mogelijk scenario. "Waar ze eindigen in het klassement heeft weinig belang, want ze zitten al in de poulefase van de Europa League." Enkel als de troepen van Francky Dury in de top-twee eindigen, kunnen ze nog een beter Europees ticket te pakken krijgen: eentje voor de Champions League (-voorronde).

Herstelt Oostende?
Dezelfde vlieger gaat op voor KVO, aldus Vandenbempt. "Ook voor Oostende kan het twee kanten uit. Het is een mokerslag en gelukkig hebben ze enkele weken om die klap te verwerken. Er zit nu ineens redelijk veel druk op. Coucke wil heel graag Europees voetbal en dat wordt een stuk moeilijker. Je moet je groep weer op scherp krijgen. Het kan zomaar zijn dat Oostende de sporen van de bekerfinale met zich meedraagt, maar dat kan ik moeilijk voorspellen", blijft de journalist bescheiden.

Poll

Welke invloed zal de bekerfinale hebben, denk je?

(70 stemmen)

Plaats een reactie

maandag 20 maart 2017 om 15:02
Volgens mij kan Essevee zonder druk nog wel wat verrassen, al is top-twee te moeilijk. Daar hebben ze ook gewoon te weinig kwaliteit voor
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Essevee en Oostende als uitersten naar Play-Offs: "Het kan twee kanten uit"