Ongezien: vierdeprovincialer wil match niet uitstellen na dood van tegenstander

  Ongezien: vierdeprovincialer wil match niet uitstellen na dood van tegenstander

  maandag 20 maart 2017 om 12:00

  In Vierde Provinciale is er een klein relletje ontstaan rond Zevergem Sportief. Die ploeg weigerde de match tegen Nokere Kruishoutem namelijk uit te stellen. Nochtans had die ploeg een goede reden: het overlijden van één van de spelers.

  De 24-jarige Bram Desmet stierf een week geleden in een verkeersongeluk, Nokere Kruishoutem had niet meteen zin in voetbal na dat nieuws. Het vroeg dan ook aan tegenstander Zevergem om de match naar een latere datum te verschuiven ... en kreeg een weigering.

  Trainer Joachim D'Hont van Nokere Kruishoutem slaagde er niet in om Zevergem te overtuigen. Eerst kwam er geen reactie, daarna een negatieve. "Omdat we geen antwoord kregen, belde ik vrijdagnamiddag nog even op. Toen kreeg ik te horen dat uitstellen geen optie was. We voelden ons koud gepakt. Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt. Het getuigt van bijzonder weinig respect voor Bram en het geeft het woord 'sportief' in de verenigingsnaam een bijzonder wrange nasmaak", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

  Willy Bonne, de voorzitter van Zevergem, probeert de gemoederen te bedaren. "Wij leven mee met het menselijk leed waarmee Nokere Kruishoutem geconfronteerd wordt, maar voor ons is het helaas niet mogelijk om de wedstrijd te verplaatsen. Onder meer het feit dat wij geen veldverlichting hebben, is een belangrijke reden waarom we niet op de vraag kunnen ingaan. Onze beslissing heeft niks te maken met het feit dat wij drie punten krijgen zonder te spelen, nu onze tegenspelers niet zijn komen opdagen", aldus Bonne.

  Zelf meegemaakt
  Opmerkelijk genoeg heeft de ploeg zelf iets soortgelijks meegemaakt. "We weten heel goed hoe ze zich bij Nokere Kruishoutem voelen. Zeven jaar geleden verloren ook wij twee spelers nadat die in de Gentse haven met hun auto in het water terechtkwamen. Toch hebben we toen de wedstrijden afgewerkt zoals gepland. Experten raden aan de draad zo snel mogelijk weer op te nemen na zo'n ingrijpende gebeurtenis in de groep."

  Lees meer over:Jupiler Pro League

  Plaats een reactie

  BS90 +3486
  maandag 20 maart 2017 om 12:29
  Kunnen beter hun naam veranderen naar Onsportief. Zevergem mag blijven.
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1468
  maandag 20 maart 2017 om 13:36
  hoe tragisch de dood van die jongen ook mag zijn, het leven gaat door. Waar trek je anders de grens, twee weken, drie ? Wat als een broer of zus van een speler overlijdt ? Alles in de context plaatsen vooraleer straffe uitspraken te doen. Ieder zijn mening, maar ik treed de voorzitter bij, snel de draad weer opnemen en de match spelen na een mooi eerbetoon.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Ongezien: vierdeprovincialer wil match niet uitstellen na dood van tegenstander