Opmerkelijk: Zulte Waregem kan maar beter niet als tweede eindigen in Play-Off 1

Opmerkelijk: Zulte Waregem kan maar beter niet als tweede eindigen in Play-Off 1

maandag 20 maart 2017 om 11:46

Het seizoen van Zulte Waregem is dankzij de bekerwinst al compleet geslaagd. Essevee komt echter ook nog in Play-Off 1 in actie, maar kan maar beter geen tweede worden in de eindstand. 

Zulte Waregem nam zaterdag na een fantasische finale (3-3) de strafschoppen net iets beter dan KV Oostende. De zege leverde de mannen van Francky Dury ook automatisch een ticket voor de groepsfase van de Europa League op. Essevee begint als nummer drie aan Play-Off 1 en kan daarin nog een gooi doen naar de titel. Opmerkelijk genoeg zou het ongunstig zijn om slechts één plaatsje te stijgen op de ranglijst.

Wanneer de club als twee eindigt, wordt het Europese ticket voor de Europa League omgezet in een toegangsbewijs voor de voorronde van de Champions League. Zulte Waregem zou dan al in de derde voorronde in actie moeten komen. Bij verlies is er geen vangnet en is het Europese avontuur al eind augustus ten einde. Een bizar scenario, maar zo is het systeem nu eenmaal. 

Poll

Is dit in jouw ogen ook opmerkelijk?

(382 stemmen)

Plaats een reactie

maandag 20 maart 2017 om 12:50
Vandaag stemmen om wijziging voor spelen BvB op zondag, na einde Play Offs 1 & 2 vanaf volgend seizoen. Ook om insinuaties uit te sluiten, zoals nu met Zulte-Waregem beter 2° plaats vermijdt in Play-Off 1.
Vind ik leuk
mani88 +575
maandag 20 maart 2017 om 13:33
Klopt niet. Als ze in 3de vorronde Champions League verliezen, gaan ze naar laatste voorronde Europa League. Als ze in 3de voorronde Champions League winnen, gaan ze naar laatste voorronde Champions League. En afhankelijk van resultaat daar gaan ze naar groepsfase Champions League (bij winst) of groespfase Europa Leage (bij verlies). Het Europees avontuur stopt dus niet eind augustus als ze die 3de voorronde van de Champions League verliezen. Maar wél als ze die verliezen én nadien ook nog eens de laatste voorronde van de Europa League verliezen. Maar ze krijgen dus wel degelijk nog een herkansing. Wat niet wegneemt dat kans klein is dat Zulte die CL-voorronde overleeft en dus 99% zeker beter af is met ticket van bekerfinale dan met tweede plaats ...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Opmerkelijk: Zulte Waregem kan maar beter niet als tweede eindigen in Play-Off 1