Borkelmans haalt zwaar uit naar pers: Daar lees ik niets meer over

Borkelmans haalt zwaar uit naar pers: "Daar lees ik niets meer over"

20-03-2017 11:30
1

Vital Borkelmans is al sinds augustus geen trainer meer, toen werd hij aan de deur gezet als assistent bij de Rode Duivels. Onder het bewind van Roberto Martinez waait er een nieuwe wind bij de Duivels, maar volgens Borkelmans zorgt vooral de pers voor die perceptie.

--> HELEMAAL BAAS! België kent geen problemen met Griekenland: 3,40 keer je inzet!

Borkelmans vindt dat hij en ex-bondscoach Marc Wilmots harder werden aangepakt door de pers. "Qua tegenstanders kan je de huidige kwalificatiecampagne perfect vergelijken met onze EK-kwalificatie voor Frankrijk. Dat werd er destijds door de pers constant ingewreven, dat het niet meer dan logisch was dan we ons zouden plaatsen", vertelt Borkelmans in Deze Week.

Daar ziet hij bij Martinez weinig van terug. "Met tegenstander als - met alle respect - Cyprus, Estland en Gibraltar is dat nu niet anders, maar nu lees ik daar nooit meer iets over. Hoe komt dat? Lag het aan Marc en ik? Misschien wel. Wellicht omdat we volgens de pers niet open genoeg communiceerden, terwijl we dat nochtans wel deden. Niet dat ik daarvan wakker lig, ik stel het alleen maar vast."