Succes heeft een keerzijde: Dury raakt twee sterkhouders kwijt

  Succes heeft een keerzijde: Dury raakt twee sterkhouders kwijt

  maandag 20 maart 2017 om 10:30

  Zulte Waregem won afgelopen weekend na een thriller de bekerfinale van KV Oostende. Essevee begint bovendien als de knappe nummer drie aan Play-Off 1. Het succes heeft ook een keerzijde, want trainer Francky Dury moet het na de zomer stellen zonder twee toppers.

  Dury bevestigde maandag aan Het Laatste Nieuws dat Souahilo Meïté na het seizoen met zekerheid vertrekt. Zulte Waregem gaat flink verdienen aan het Franse talent, want voor amper 300.000 wordt zijn optie tot koop bij Lille gelicht. Er is al interesse van grote clubs uit Frankrijk en Duitsland, waardoor een bedrag van tien miljoen euro niet ondenkbaar is. Essevee krijgt in totaal veertig procent van de transfersom, dus de bekerhouder maakt sowieso flinke winst op Meïté.

  Succescoach Dury weet dat hij in principe ook Lukas Lerager verliest. Achter de naam van Luca Marrone, huurling van Juventus, staat nog een vraagteken. Het komt voor Dury niet als een verrassing. ''Dat is nu eenmaal ons lot, maar ik hoop dat we Marrone nog een jaar kunnen houden. Door het vertrek van Meïté komt er een plek als verdedigende middenvelder vrij, Marrone kan die invullen. Hij is een geweldige voetballer met een fantastische mentaliteit. Hij zal in de Play-Offs sowieso kansen krijgen om zich te bewijzen'', klinkt het.

  Poll

  Is dit het lot van Zulte Waregem?

  (326 stemmen)

  Plaats een reactie

  Garland +4706
  maandag 20 maart 2017 om 10:48
  Hoe geen interesse in De fauw?
  Vind ik leuk
  ricky 2 +1023
  maandag 20 maart 2017 om 11:21
  Ze kunnen De Fauw wisselen voor Deschacht en Nuytinck,maar dat zou geen goede zet zijn. NIET DOEN;
  Vind ik leuk
  SD +4763
  maandag 20 maart 2017 om 11:29
  BNiemand belangstelling voor Cordaro ?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Succes heeft een keerzijde: Dury raakt twee sterkhouders kwijt