Voetbalbond wil aantal Belgen opkrikken met opvallende aanpassing

Voetbalbond wil aantal Belgen opkrikken met opvallende aanpassing

20-03-2017 09:15
6

Het is al langer een probleem in de Belgische competitie: er wordt te veel gerekend op buitenlandse spelers. Jeugdspelers krijgen nog altijd weinig kansen, maar daar wil de Voetbalbond volgens Het Nieuwsblad graag iets aan doen.

In de loop van maandag zal de Pro League een algemene vergadering houden. Daar ligt onder meer de verdeling van de televisiegelden op tafel, maar er is ook nog een heel ander voorstel dat moet worden besproken: een aanpassing aan de homegrown-regel.

Momenteel moeten alle clubs minstens zes homegrown-spelers in de selectie hebben, die moeten voor hun 23ste drie jaar in België hebben gespeeld. Die leeftijd kan echter naar beneden worden gehaald naar 21. Momenteel zijn er namelijk nog heel veel buitenlandse spelers die tellen als homegrown, waardoor de regel niet bepaald efficient is. 

België is één van de slechtste competities als het gaat om kansen geven aan eigen jeugdspelers. In heel Europa zijn er maar twee competities die nog meer buitenlanders aantrekken. Dat probleem bestaat al ettelijke jaren, maar wordt elk seizoen een beetje erger.