Dury schreeuwt frustratie uit: Denk je dat Club Brugge niet tevreden is?

Dury schreeuwt frustratie uit: "Denk je dat Club Brugge niet tevreden is?"

20-03-2017 07:30
2

Francky Dury heeft met Zulte Waregem opnieuw een prijs gewonnen, hij mag een tweede Beker Van België op zijn schouw zetten. Zo blijft Essevee maar groeien, al heeft dat ook een vervelende bijwerking.

Dury merkt dat de topclubs namelijk steeds meer rekening houden met Zulte Waregem. Spelers overkopen of huren wordt zo steeds moeilijker. "Het wordt hoog tijd dat we inspanningen leveren om de relaties met onze topploegen te versterking. Ik vind een samenwerking met Juventus en Monaco top, maar dat levert ons alleen maar buitenlanders op. Ik wil eerst en vooral Belgische spelers. En die kunnen we enkel halen bij teams als Anderlecht, Club Brugge of AA Gent", staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Die drie clubs willen echter geen concurrent versterken. "Maar wij zijn géén concurrent. Zulte Waregem is geen topploeg, hé. Denk je dat Club Brugge niet tevreden is over de evolutie van Sander Coopman? Ik heb vorig seizoen een artikel in de krant gezien met ruim vijftien spelers die mochten vertrekken bij AA Gent. Geen enkele van die jongens is naar Zulte Waregem gekomen - op Poletanovic na, maar dat was niet meteen een voltreffer."

Het is geweten dat Dury al naast verschillende spelers van topclubs heeft gegrepen. "Van Der Bruggen paste nochtans perfect in ons profiel. Hetzelfde geldt voor Heylen van Anderlecht of Mechele van Club Brugge. Als we duidelijke afspraken maken, ben ik zeker dat we kunnen samenwerken met de topclubs. Het is aan ons om die banden aan te halen."