Verrassende wending: pakt Clement zijn koffers bij Club Brugge?

Verrassende wending: pakt Clement zijn koffers bij Club Brugge?

20-03-2017 07:00
4

Moet Michel Preud'homme het binnenkort zonder zijn trouwe luitenant doen? Dat is goed mogelijk, want Philippe Clement zou uitzicht hebben op een job als hoofdtrainer. KV Kortrijk heeft opnieuw interesse.

Twee jaar geleden dacht Kortrijk al aan de T2 van Club Brugge, maar die deal ging niet door. Nu zou hij volgens Het Nieuwsblad opnieuw in beeld zijn. Kortrijk heeft een dramatische terugronde gespeeld in de Jupiler Pro League, het haalde daarin een schandalige 7 op 45. De stoel van coach Karim Belhocine wankelt dan ook meer dan ooit.

Kortrijk zou de zoektocht naar een nieuwe trainer al een maand geleden gestart zijn, ook Besnik Hasi wordt genoemd als een kandidaat. Daarnaast werd er ook nog gedacht aan Peter Maes en Fred Vanderbiest, maar die eerste voelt weinig voor Kortrijk en Vanderbiest ligt ondertussen al vast bij Lierse. 

Clement heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij ambities heeft als hoofdtrainer. Het is niet zeker dat Michel Preud'homme deze zomer gaat blijven bij Club Brugge, dat kan de beslissing van Clement vergemakkelijken.