Vanden Borre onthult grootste talent bij Anderlecht: Herinner je je hem nog?

Vanden Borre onthult grootste talent bij Anderlecht: "Herinner je je hem nog?"

19-03-2017 21:34
2

Anderlecht heeft in zijn geschiedenis al een pak talenten opgeleid. Vincent Kompany, Romelu Lukaku, Youri Tielemans en... Anthony Vanden Borre. Maar zij waren niet het grootste talent. Vanden Borre kent iemand die nog getalenteerder is.

"Herinner je je Yasin Karaca nog? Het grootste talent aller tijden bij de jeugd van Anderlecht. Waar zit hij nu? Niemand die het weet. Vandaag droomt iedereen die bij de jeugd van Anderlecht speelt van een profcarrière", aldus Vanden Borre in Humo. "Wij wisten niet eens dat je met voetballen geld kon verdienen. Pas toen Vincent Kompany doorbrak, begon het te dagen: `Ah, het kán dus.'"

Voor velen haalde Vanden Borre niet alles wat hij kon uit zijn carrière. Dat weerlegt hij. "Wat is dat: een carrière? De mijne heeft hoogtes en laagtes gekend, maar zoiets verrijkt een mens. Wat is het beste: tien jaar bij Real Madrid zitten of bij verschillende clubs gespeeld hebben? Vanuit sportief oogpunt: tien jaar Real. Maar voor je leven: reizen, andere culturen ontdekken, da's toch beter? Ik heb een open geest. Mensen die niet hebben gereisd, begrijpen dat niet", besluit hij.