Manchester City en Liverpool drijven Guardiola en Klopp tot waanzin met remise

Manchester City en Liverpool drijven Guardiola en Klopp tot waanzin met remise

19-03-2017 19:30

Een aantrekkelijke Premier League-topper tussen Manchester City en Liverpool heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen verdeelden de doelpunten eerlijk: 1-1.

Dat er slechts twee doelpunten vielen in het Etihad Stadium, mag een klein wonder worden genoemd. Manchester City en Liverpool kregen voldoende kansen om te scoren, maar slaagden daar allebei slechts één keer in. Liverpool kwam in de tweede helft op voorsprong door een benutte penalty van ex-Citizen James Milner, waarna Sergio Agüero de 1-1 maakte.

Na afloop zal het echter vooral gaan over de gemiste kansen. In de eerste helft misten Raheem Sterling en Fernandinho op onbegrijpelijke wijze namens City en in de slotfase zorgde Adam Lallana voor de overtreffende trap. Voor een leeg doel maaide de Liverpool-middenvelder langs de bal, tot grote verbazing van zowel Jürgen Klopp als Pep Guardiola.

Kevin De Bruyne zag het allemaal gebeuren. Hij stond negentig minuten op het veld en speelde uitstekend. Met het gelijkspel schieten nummer drie Man City en nummer vier Liverpool weinig op. Het verschil tussen beide clubs blijft één punt. Koploper Chelsea heeft twaalf punten meer dan City.