Manchester United dankt Fellaini en Lingard voor zege bij Middlesbrough

Manchester United dankt Fellaini en Lingard voor zege bij Middlesbrough

19-03-2017 15:04

Manchester United is ten koste van Arsenal en Everton opgeklommen naar de vijfde plaats in de Premier League. Marouane Fellaini, Jesse Lingard en Antonio Valencia maakten op bezoek bij Middlesbrough het verschil voor de equipe van coach José Mourinho: 1-3.

Een zege van United kwam eigenlijk geen moment in gevaar. De bezoekers kwamen na een half uur op voorsprong. Marouane Fellaini kopte raak uit een voorzet van Ashley Young. De beslissing viel in de 63ste minuut, toen Jesse Lingard de bal prachtig in de bovenhoek pegelde: 0-2.

Invaller Rudy Gestede bracht de stand nog wel terug tot 1-2, maar verder kwam Middlesbrough niet. Valencia maakte er zelfs 3-1 van in de slotminuten na een pijnlijke schuiver van Victor Valdes tegen zijn oude club. 

United klimt door de zege naar de vijfde plaats en heeft 52 punten na 27 wedstrijden, twee meer dan nummer zes Arsenal. De achterstand op nummer vier Liverpool bedraagt drie punten, maar de equipe van Mourinho heeft nog een duel tegoed. Middlesbrough staat negentiende met 22 punten.