KV Oostende in zak en as: Niemand herinnert zich de verliezers

  KV Oostende in zak en as: "Niemand herinnert zich de verliezers"

  zondag 19 maart 2017 om 14:10

  KV Oostende heeft zaterdagavond de bekerfinale verloren, en dat komt hard aan bij de spelers. Ook bij de ervaren David Rozehnal. De 36-jarige Tsjech vond dit één van de grootste ontgoochelingen uit zijn carrière.

  Rozehnal speelde een beresterke partij, maar daar heeft hij weinig aan. "We zijn diep ontgoocheld, want we waren er heel erg dicht bij de zege. We verdienden de overwinning, maar dit is voetbal. Zoals ik op voorhand gezegd heb, herinnert niemand zich na afloop de verliezers. Morgen zullen we misschien fier zijn op onze prestatie, maar we winnen er niets mee", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. 

  Volgens Rozehnal maakten details het verschil. "Zulte Waregem kende iets meer geluk en wij hebben een paar foutjes gemaakt. De spelers die een strafschop gemist hebben, valt niets te verwijten. De beste spelers van de wereld hebben al gemist in de wereldbekerfinale. We winnen en verliezen als één team, dat is ook wat ik hen voor de strafschoppenreeks verteld heb."

  De verdediger zal een tijdje nodig hebben om dit te verwerken. Dit is één van de grootste ontgoochelingen uit zijn carrière. "Zeker en vast. Samen met de verloren halve finale tegen Griekenland op het EK in 2004 en de late uitschakeling in de groepsfase van het EK in 2008 tegen Turkije. Dat zijn matchen die je voor altijd bijblijven en dat zal nu niet anders zijn".

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  KV Oostende in zak en as: "Niemand herinnert zich de verliezers"