Rode Duivels kunnen niet iedereen overtuigen: Ik vrees er beetje voor

Rode Duivels kunnen niet iedereen overtuigen: "Ik vrees er beetje voor"

zondag 19 maart 2017 om 10:56

De Rode Duivels hebben momenteel misschien wel de beste generatie ooit rondlopen. Met onder andere Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku lopen er heel wat topspelers rond. Tot een prijs kwam het nog niet. Jan Ceulemans gelooft ook niet dat die er zal komen.

Jan Ceulemans was er met de Rode Duivels enkele keren dicht bij. Een grote prijs kon hij echter nooit pakken. "De Rode Duivels van nu, die zeker meer talent hebben, moeten nog bevestigen. Tegen de grote landen won deze ploeg nog geen enkele belangrijke match", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

In de WK-kwalifcatiecampagne doen de Rode Duivels het bijzonder goed. Maar dat is geen echte maatstaf, oordeelt Ceulemans. "Door de loting kom je de toppers ook alleen nog tegen op de toernooien, de kwalificatie bestaat uit veredelde vriendenmatchen. Griekenland is onze gevaarlijkste tegenstander: dat zegt genoeg."

"De Belgen spelen momenteel een heel aanvallend systeem, met drie verdedigers en opkomende backs. Tegen beperkte tegenstanders voetbalt dat plezierig, maar mij interesseert vooral of je dat ook gaat durven als je een groot land moet uitschakelen. Ik vrees er een beetje voor", besluit hij.

Lees meer over:Rode Duivels

Poll

Kunnen de Rode Duivels een prijs pakken?

(328 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Rode Duivels kunnen niet iedereen overtuigen: "Ik vrees er beetje voor"