'Leegloop dreigt bij Everton, Arsenal gaat resoluut voor middenvelder'

'Leegloop dreigt bij Everton, Arsenal gaat resoluut voor middenvelder'

19-03-2017 08:41

Everton moet niet alleen vrezen voor een vertrek van Romelu Lukaku. Ook aan Ross Barkley wordt steeds nadrukkelijker getrokken. Arsenal dingt nu eveneens naar zijn diensten.

Dat meldt althans The Daily Mirror. Ook Chelsea en Tottenham Hotspur azen al enige tijd op de 22-jarige Engelsman, die mogelijk deze zomer door Everton in de uitverkoop wordt gedaan. Manager Ronald Koeman gaf al eerder aan dat Barkley wordt verkocht als hij zijn contract niet wil verlengen. De huidige verbintenis van de middenvelder loopt medio 2018 af.

Barkley stelt de beslissing om te verlengen uit en dat wekt de interesse van de top van de Premier League. De 22-voudig international onderhoudt naar verluidt een moeizame relatie met Koeman, die meer verwacht van zijn spelmaker. Als Barkley besluit om niet bij te tekenen, moet hij minstens 12 miljoen euro opleveren. Een schijntje, maar anders loopt hij volgend jaar gratis de deur uit.

Barkley was dit seizoen in 27 Premier League-optredens goed voor vier goals en zeven assists. Hij speelde zaterdag negentig minuten mee tijdens de 4-0 zege op Hull City.