Lambrecht wil verkopen: 'Jeugdwerking van Lokeren wordt afgesplitst'

Lambrecht wil verkopen: 'Jeugdwerking van Lokeren wordt afgesplitst'

18-03-2017 21:30

Roger Lambrecht zou Sporting Lokeren heel graag verkopen, maar hij vindt geen koper die hij geschikt acht. Toch heeft de voorzitter nu een belangrijke ingreep gedaan. Hij wil Lokeren juridisch gezien opsplitsen in twee delen.

Lambrecht heeft een brief gestuurd naar het stadsbestuur van Lokeren. Hij wil de huidige VZW Lokeren opsplitsen in de 'VZW jeugd Sporting Lokeren' en de 'NV Sporting Lokeren'. Zo onderscheid hij de jeugdwerking van het betaalde voetbal. Dat heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst van de club, zo weet ook Hector Van Hoye van het stadsbestuur.

"Door deze omvorming wordt de club nu ook officieel verkoopbaar. Want als VZW kan dat niet. We willen garanties dat, wat er ook gebeurt, er altijd profvoetbal in 1ste klasse A of 1ste klasse B in het stedelijk stadion zal worden gespeeld", klinkt het erg voorzichtig in Het Nieuwsblad. 

Lambrecht wil zijn ploeg al een tijdje verkopen en kreeg onder meer al aanbiedingen uit China. Hij wil echter alleen de meerderheid van de aandelen overgeven als er een geïnteresseerde uit eigen land aanklopt.