De Bruyne krijgt enorm gemotiveerde Ibrahimovic tegenover zich: Onvermijdelijk

De Bruyne krijgt enorm gemotiveerde Ibrahimovic tegenover zich: "Onvermijdelijk"

18-03-2017 20:28

Tussen Zlatan Ibrahimovic en Pep Guardiola komt het nooit meer goed. De Spaanse trainer haalde de Zweedse superster in 2009 naar FC Barcelona, maar daar kwamen de twee hard in botsing.

"In het begin was alles goed. Ik speelde en ik scoorde", zegt Ibrahimovic tegen FOX Sports Italia. "Tegen Kerstmis veranderde Guardiola echter van systeem. Hij zei tegen mij: 'ik vind een oplossing'. Wedstrijd na wedstrijd zat ik op de bank. Iedereen die mij kent weet dat ik dan niet naar de coach stap om te klagen. Ik heb dan in mijn hoofd dat ik meer moet doen, meer offers moet brengen."

"Toen ik het derde duel op de bank zat dacht ik: 'oke, dit klopt niet'. Maar ik had geen problemen, het was nog steeds een geweldige ervaring en ik leerde veel op en naast het veld", vervolgt de speler van Man Utd, die van mening is dat Guardiola al wel een probleem had met hem. "Hij belde me elke dag om mij vast te leggen en toen van de ene op de andere dag veranderde de situatie."

Bij Ibrahimovic doet het nog steeds pijn, blijkt uit zijn woorden. De huidig speler van Manchester United is extra gemotiveerd voor de duels met Manchester City, waar Guardiola aan het roer staat. "Dat is onvermijdelijk na wat er is gebeurd. Het is iets positiefs, niet negatief. Het is in het verleden en ik ben een man die vooruit kijkt. Het kan nooit persoonlijk zijn."