Lukaku speelt Hull aan flarden, Leicester City speelt als kampioen

Lukaku speelt Hull aan flarden, Leicester City speelt als kampioen

18-03-2017 18:21

Leicester City is onder de nieuwe trainer Craig Shakespeare niet te stoppen. Enkele dagen na de spectaculaire Champions League-zege op Sevilla werd de lastige uitwedstrijd bij West Ham United tot een goed einde gebracht. Koploper Chelsea voorkwam ternauwernood puntenverlies op bezoek bij Stoke City.

West Ham United - Leicester City 2-3
Het ontslag van Claudio Ranieri zorgde wereldwijd voor veel ophef, maar pakt tot dusver uitstekend uit voor Leicester. Onder de nieuwe coach Shakespeare lijkt de ploeg weer veel op het elftal dat vorig seizoen tot verrassing van iedereen landskampioen werd. Dat weet ook West Ham nu. Een prima eerste helft werd door Leicester besloten met een 1-3 tussenstand. Al na zeven minuten stond het 0-2 door goals van Riyad Mahrez en Robert Huth, waarna Manuel Lanzini wat terugdeed namens de thuisploeg.

Een goal van Jamie Vardy bracht de marge weer terug naar twee. Toen André Ayew na ruim een uur de 2-3 aantekende namens West Ham, werd het toch nog even spannend. Toch wist Leicester de zege over de streep te trekken, waardoor het voor de vierde keer op rij met drie punten huiswaarts keert. Leicester is door de opmars uit de degradatiezorgen en staat nu op een gedeelde veertiende plaats. West Ham-coach Slaven Bilic moet vrezen voor ontslag, nu de ploeg wegzakt in het rechterrijtje.


bxGCCCG00000 door EXGamess

Stoke City - Chelsea 1-2
Koploper Chelsea leek lange tijd averij op te lopen op bezoek bij het immer stugge Stoke City. De Londenaren kwamen nog wel op voorsprong via Willian, maar door een fout van Gary Cahill mocht Stoke kort voor rust aanleggen vanaf elf meter. Jonathan Walters benutte de strafschop (1-1). Die score bleef lang op het scorebord staan, maar kort voor tijd revancheerde Cahill zich door te profiteren van slecht wegwerken van Erik Pieters en de winnende goal binnen te schieten: 1-2. 

Everton - Hull City 4-0
Romelu Lukaku kwam deze week in het nieuws met zijn weigering om een nieuw contract te tekenen, maar zijn match tegen Hull maakte veel goed. In blessuretijd tekende de spits voor de 3-0 en 40 en daarmee zijn twintigste en 21ste competitietreffer. Dominic Calvert-Lewin en Enner Valencia gingen hem voor, die laatste op assist van de Rode Duivel. Hull eindigde het duel met tien man na de rode kaart voor Tom Huddlestone. Everton komt door de zege naast Arsenal en staat gedeeld vijfde.

Overige uitslagen:
Sunderland - Burnley 0-0
Crystal Palace - Watford 1-0