Moeskroen reageert ontzet na insinuaties: 'Geschockeerd, we verwachten respect'

Moeskroen reageert ontzet na insinuaties: 'Geschockeerd, we verwachten respect'

18-03-2017 13:22

Ondanks heel wat vragen en insinuaties blijft Royal Excel Moeskroen gewoon een eersteklasser. Dat er zoveel twijfel bestond over de Henegouwenaren, kan de club maar moeilijk accepteren. In een communiqué reageert het op al de kritiek.

Na de winst van Moeskroen tegen KV Kortrijk (0-2) reageerde Herman Wijnants bijzonder geshockeerd. Hij insinueerde zelfs dat er sprake zou zijn van wedstrijdvervalsing. Dat kan men bij Moeskroen maar moeilijk slikken. "De directie van Royal Excel Mouscron is geschockeerd door de insinuaties die in de pers verschenen, en ontkent officieel elke betrokkenheid", klinkt het.

"L’Excel heeft altijd de sportieve resultaten van zijn sportieve tegenstanders gerespecteerd, en verwacht hetzelfde respect van de andere clubs in de Jupiler Pro League. Indien nodig zal de club aan eender welk onderzoek meewerken."

"Na een seizoen van 30 wedstrijden kan elke club teleurgesteld zijn in bepaalde spelfases van zijn tegenstanders.Toch lijkt het ons zeer ongepast om andere clubs aan te vallen. L’Excel vraagt respect voor zijn resultaten behaald op het veld, en het recht om die niet te zien aangevallen worden op basis van ongefundeerde beschuldigingen", aldus de club.