Genk werd overgenomen door man uit Koeweit, althans dat denkt men in Italië

Genk werd overgenomen door man uit Koeweit, althans dat denkt men in Italië

Gepubliceerd: zaterdag 18 maart 2017 om 12:26za 18-03-2017 om 12:26

Dat KRC Genk nog niet zo bekend is in het buitenland, werd afgelopen vrijdag nog maar eens duidelijk. In Italië kent men blijkbaar bitter weinig van de Limburgers.

Genk raakte dit seizoen tot in de kwartfinales van de Europa League. Dat verbaasde heel wat Italiaanse journalisten. Ze gingen op onderzoek uit, maar deden dat niet echt al te grondig. In de Italiaanse sportkrant Corriero Dello Sport werd Genk even kort voorgesteld. Bij het bestuur dook wel een heel vreemde naam op. Volgens de Italiaanse sportkrant was de voorzitter van Genk namelijk de Koeweiter Safiq al-Wasl ibn Karjad. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De man in kwestie blijkt een 57-jarige politicus uit Koeweit te zijn. Volgens een bericht op Wikipedia zou hij ook sinds vorig jaar eigenaar van Genk zijn. Vreemd, want dat is uiteraard helemaal niet waar. De informatie voor het Wikipedia-bericht zou van de radiozender RadioGoal24 komen, die in hun vooruitblik voor KRC Genk - Sassuolo de Koeweiter als topman van blauw-wit vernoemden. Maar wees gerust, Herbert Houben is nog steeds voorzitter van Genk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws