Martinez geeft meer uitleg bij verrassende selectie: Heeft onze steun nodig

Martinez geeft meer uitleg bij verrassende selectie: "Heeft onze steun nodig"

18-03-2017 07:52
1

Bondscoach Roberto Martinez verraste bij de Rode Duivels door vier doelmannen te selecteren. Matz Sels en Koen Casteels maken ook deel uit van de selectie. Daar heeft de Spanjaard een goede reden voor.

Naast het gebruikelijke duo Simon Mignolet en Thibaut Courtois werd ook Matz Sels geselecteerd. Opvallend, want de doelman speelt amper tot niet bij zijn club Newcastle United. "Matz kent momenteel een moeilijke tijd en heeft dan ook onze steun nodig", legt Martínez uit tegenover Het Laatste Nieuws. ". Al is het natuurlijk wel een probleem als je geen competitieve wedstrijden speelt. Nu, we gaan hem helpen. De warmte van de groep zal hem deugd doen", klinkt het.

Ook Casteels zit in de selectie. Zijn laatste selectie dateert al van 5 maart 2014. "Koen doet het goed bij Wolfsburg - hij was impressive. Dit is dan ook het juiste moment om hem op te roepen en hem een kans te geven", aldus Martinez, die nog niet besloten heeft wie derde doelman wordt. "De competitie voor de rol als derde doelman is open."