Update: Advocaat bevestigt: 'Ik ga aan het einde van het seizoen weg'

Update: Advocaat bevestigt: 'Ik ga aan het einde van het seizoen weg'

17-03-2017 22:44

Het naderende vertrek van Dick Adovcaat bij Fenerbahçe, betekent het definitieve einde van zijn trainersloopbaan. De 69-jarige Hagenaar gaat met pensioen.

Advocaat maakt het seizoen af in Turkije en zet daarna een punt achter zijn loopbaan, meldt het Algemeen Dagblad woensdag. Dat volgt op de berichtgevingen uit Istanbul. Advocaat wil zelf geen commentaar geven.

De oud-bondscoach liet eerder vallen dat Turkije zijn laatste trainersklus zou zijn. Nu voegt hij daad bij woord. Een functie als adviseur, zoals hij vorig jaar bij Feyenoord was, is in de toekomst eventueel wel een optie.

Het vertrek bij Fenerbahçe, dat graag met hem wilde verlengen, heeft niets te maken met de verslechterde relatie tussen Nederland en Turkije. Advocaat en zijn Nederlandse assistenten Mario Been en Cor Pot ondervinden daar geen hinder van. Ook zij zwaaien na dit seizoen af bij Fenerbahçe. In augustus ging Advocaat aan de slag bij de Turkse topclub.

Update 17 maart, 22.44 uur: Dick Advocaat heeft kort na de competitienederlaag van Fenerbahce tegen Konyaspor (2-3) bevestigd dat hij bezig is aan zijn laatste maanden bij de Turkse topclub en zijn carrière zal beëindigen. "Ik ga aan het einde van het seizoen weg. Dat kan ik nu wel zeggen. Ik nam het besluit al eerder. Fenerbahçe is mijn laatste club", citeert de NOS de coach in Turkse media.