'Barcelona volgt maar liefst zeven speler van Ajax'

'Barcelona volgt maar liefst zeven speler van Ajax'

17-03-2017 20:35

De scouts van FC Barcelona hebben het vizier vol op Ajax gericht. Daar waar de Spanjaarden de ontwikkeling van Davinson Sanchez in de gaten houden, verschijnen er nu ook meer namen op de lijst van de club.

El Mundo Deportivo maakte donderdag melding dat de Catalanen geïnteresseerd zijn in Sanchez, datzelfde medium meldt nu ook dat onder andere Kasper Dolberg nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De Deense spits werd door Spaanse scouts bekeken tijdens het Europa League-duel met FC Kopenhagen van donderdagavond. Ajax won dat duel met 2-0 en Dolberg was verantwoordelijk voor de 2-0. In totaal zaten er 35 (!) scouts op de tribune voor Dolberg.

Maar Barcelona houdt naast Sanchez en Dolberg meer Ajacieden in de gaten. Ook de ontwikkelingen van Joël Veltman, Donny van de Beek, Justin Kluivert, Davy Klaassen en Jaïro Riedewald worden gevolgd. De twee laatstgenoemde spelers kwamen donderdag echter niet in actie. Klaassen was geschorst en Riedewald zat op de tribune. Veltman viel vroeg in de eerste helft uit. Van de Beek werd in de tweede helft gewisseld. Kluivert viel in.