Cynische Mourinho: 'Ik denk dat hij het verdient om ontslagen te worden'

Cynische Mourinho: 'Ik denk dat hij het verdient om ontslagen te worden'

17-03-2017 20:33

Middlesbrough nam donderdag per direct afscheid van manager Aitor Karanka, die werd ontslagen na drie nederlagen op een rij. Manchester United-trainer José Mourinho heeft geen begrip voor het besluit van de Premier League-laagvlieger.

Karanka stond in totaal drie jaar aan het roer bij Middlesbrough, die hij afgelopen seizoen naar de Premier League loodste. Nu het op het hoogste niveau moeizaam gaat, besloot de club om de Spanjaard deze week op straat te zetten. "Het is terecht dat hij is ontslagen", reageert Mourinho sarcastisch op de persconferentie in aanloop naar het onderlinge duel. "Want in zijn eerste jaar behoedde hij Middlesbrough voor degradatie naar de League One, in zijn tweede jaar speelde hij op Wembley de play-off finale en in zijn derde jaar promoveerde hij direct."

"Daarom vind ik dat hij het in zijn vierde jaar verdient om ontslagen te worden", aldus Mourinho, die duidelijk niet te spreken is over de keuze van de club van Marten de Roon. United reist dit weekend af naar het Riverside Stadium, nadat afgelopen donderdag ten koste van FK Rostov de kwartfinales van de Europa League werd bereikt. Daarin neemt de ploeg het op tegen RSC Anderlecht.

Lees ook: Pogba moet zich haasten of anders haalt hij wedstrijd tegen Anderlecht niet