Parket weerlegt nieuws rond Kortrijk: Daar is absoluut geen sprake van

Parket weerlegt nieuws rond Kortrijk: "Daar is absoluut geen sprake van"

17-03-2017 18:48

Het was hot news vrijdagochtend: de federale politie zou binnen zijn gevallen bij KV Kortrijk naar aanleiding van de wedstrijd tegen Royal Excelsior Moeskroen. Een bleek KVK verloor van Moeskroen, waardoor de Henegouwers zich in extremis wisten te redden ten koste van KVC Westerlo. Dat dossier blijkt echter minder spectaculair dan gedacht.

Bij Het Laatste Nieuws heeft het parket laten weten dat er helemaal geen inval heeft plaatsgevonden aan het Guldensporenstadion. "De halve voetbalwereld ziet manipulaties in die wedstrijd", reageert een woordvoerder. "Twee leden van een speciale voetbalcel hebben de voorzitter van zowel Kortrijk als Westerlo daarom gevraagd naar hun reactie, of zij denken dat er gesjoemeld is."

Daar bleef het echter bij. "Ze hebben daar verslag van gemaakt. Maar van een inval is helemaal geen sprake. Dat waren informele gesprekken, meer niet", klinkt het. Toch bijten de instanties zich dus wel degelijk vast in het duel van de slotspeeldag van de Jupiler Pro League. Daarin schonk Kortrijk de zege wel heel gemakkelijk aan een Moeskroen in degradatienood.