Engelse pers blij met Anderlecht: Niet al te veel grote namen in de rangen

Engelse pers blij met Anderlecht: "Niet al te veel grote namen in de rangen"

17-03-2017 15:43

Anderlecht zal het in de kwartfinale van de Europa League opnemen tegen de Engelse grootmacht Manchester United. Daar lijken ze alvast opgetogen met de loting, zo maakt de Engelse pers duidelijk.

--> EUROPESE GLORIE! Anderlecht wint de Europa League! Van €10 naar €120!

"Cruciaal was de reis tot een minimum te beperken, en het goede nieuws is dat ze zo ook het Turkse Besiktas vermeden hebben", aldus Daily Mail. "Anderlecht is een goede loting voor Manchester United. Het zal torenhoog favoriet zijn tegen een team dat niet al te veel grote namen in de rangen heeft", heeft het geen hoge pet op van de paars-witte selectie.

Twee spelers worden toch even aangehaald. "Tiener Youri Tielemans, die door meerdere Premier League-clubs gevolgd wordt, is misschien nog wel hun grootste ster, terwijl de Poolse spits Lukasz Teodorczyk hun topschutter is dit seizoen."

Ondanks de weinige lof voor Anderlecht waarschuwt de krant wel voor onderschatting. "De Belgen hebben niet bepaald goede ervaringen met Engelse tegenstanders, maar vorig jaar wisten ze Tottenham wel te kloppen in de Europa League. Het is wel nog maar de eerste keer dat Anderlecht zo ver raakt in Europa sinds 1997, toen ze uitgeschakeld werden door Inter."

Lees ook: Vanden Stock blijft dromen van halve finale: 'Dat dachten we ook tegen Zenit'