Kan Westerlo zich op miraculeuze wijze toch nog redden? Er bestaat een regel

Kan Westerlo zich op miraculeuze wijze toch nog redden? "Er bestaat een regel"

17-03-2017 14:43
1

Kan KVC Westerlo zich op miraculeuze wijze toch nog handhaven in de Jupiler Pro League? Volgens Sporza-journalist Peter Vandenbempt is dat een mogelijkheid als blijkt dat er effectief sprake is van corruptie tijdens de wedstrijd KV Kortrijk – Moeskroen (0-2).

VoetbalPrimeur.be meldde eerder al dat het gerecht een onderzoek was gestart na de verrassende zege van Moeskroen. Blijkbaar waren er voor de partij zelfs al aanwijzingen dat er iets aan de hand was. Ook Westerlo, de ploeg die door de zege van Moeskroen zakte naar 1B, kreeg al bezoek van het parket. Volgens Vandenbempt gaat Westerlo alvast niet akkoord met de officiële eindstand in de Jupiler Pro League. Willen de Kemphanen op die manier toch nog de degradatie voorkomen?

"Er bestaat een regel van de Pro League. De stand na de reguliere competitie moet door elke club afgetekend worden. Een club die tekent, aanvaardt onvoorwaardelijk die eindrangschikking. Maar Westerlo heeft dat nu geweigerd", aldus Vandenbempt op de webstek van Sporza. "De Pro League is niet blij met deze beslissing. Maandag is er een Raad van Bestuur en een Algemene Vergadering. Het is afwachten of Westerlo daar de steun krijgt van de andere clubs. Ik mag hopen van wel."