Ronaldinho looft ex-trainer: 'Hij is de beste die ik ooit heb gehad'

Ronaldinho looft ex-trainer: 'Hij is de beste die ik ooit heb gehad'

16-03-2017 17:06

Ronaldinho kijkt nog altijd met een goed gevoel terug op de samenwerking met Frank Rijkaard bij FC Barcelona. De inmiddels 37-jarige balvirtuoos uit Brazilië noemt de Nederlander zelfs de beste trainer die hij ooit heeft gehad.

"Het was geweldig met hem samen te werken", zegt Ronaldinho in gesprek met Voetbal International. "Hij is de trainer onder wie ik het langst heb gespeeld en hij is ook de beste die ik heb gehad. Ik kan wel een hele dag goede dingen over hem zeggen. Hij is zelf niet alleen een topvoetballer geweest, maar wist ook echt wat er in de spelers omging."

Volgens Ronaldinho speelde Barça met 'heel veel plezier' onder Rijkaard. "Ik had ook altijd zin om te gaan trainen. Hij creëerde dat gevoel dat we ook als team samen wilden zijn. Rijkaard maakte het geheel speciaal", aldus de Braziliaanse technicus, die net als de voormalig bondscoach van Oranje tussen 2003 en 2008 actief was in Camp Nou. Ze wonnen twee landstitels en de Champions League.

Ronaldinho ontkent dat hij in het kielzog van Rijkaard vertrok bij Barça, omdat Pep Guardiola het niet in hem zag zitten vanwege zijn levensstijl. "Absoluut niet. Voordat ik vertrok, had ik een gesprek met Pep. Hij wilde dat ik bleef, maar ik wilde iets nieuws proberen, zo simpel is het. Pep en ik zijn heel goed bevriend."