STVV speelt Lommel United helemaal weg tijdens oefenduel

STVV speelt Lommel United helemaal weg tijdens oefenduel

16-03-2017 16:54

De Jupiler Pro League en de Proximus League liggen heel even op hun gat. De ploegen uit die reeksen kunnen nu dus wat oefenwedstrijden spelen. Dat deden Sint-Truiden en Lommel United dan ook. Donderdag wonnen de Kanaries de burenstrijd met 6-1. 

In een haast leeg Stayen was de thuisploeg meteen bij de les. Na een kwartier stond er al 3-0 op het bord. Voor de Kanaries scoorden: Bezus, Boli en Bolingoli. Via Scheelen deed Lommel United nog voor de rust iets terug.

Na de pauze was STVV opnieuw de veel betere ploeg en scoorde het opnieuw drie keer. Dit keer waren het Abrahams en Proschwitz die raak troffen. In de 90e minuut zette die laatste met zijn tweede goal van de namiddag de eindstand op het bord.

De oefenwedstrijd stond in het teken van Play-Off 2 voor STVV. De Kanaries spelen binnenkort tegen Waasland-Beveren, Union, Mechelen, Lierse en Standard. In de Play-Downs neemt Lommel United het straks op tegen Tubize, Oud-Heverlee Leuven en Cercle Brugge. 

Opstelling STVV: Bruzzese, Swers, Djene (46’, Osemi), Mechele, Cuevas (46’, Pulido), Bolingoli, De Sart, Peeters (65’Ceballos), Bezus (75', Abrahams), Janssens (46’, Proschwitz), Boli (65’, Doumbia)
Opstelling Lommel: Bertrams, Neven, Lenaerts, Corstjens, Goossens, Deferm, Gueroui, Scheelen, De Bruyn, Bertjens, Platje