Update: 'Tottenham hoopt Kane weer terug te hebben voor cruciale clashes'

Update: 'Tottenham hoopt Kane weer terug te hebben voor cruciale clashes'

16-03-2017 14:45

Tottenham Hotspur-spits Harry Kane heeft opnieuw de enkelbanden van zijn rechterenkel beschadigd. Dat meldt de Londense club dinsdagavond. Hoelang de 23-jarige Engelsman precies uit de roulatie is, is niet bekendgemaakt.

Kane liep de blessure zondag op in het FA Cup-duel met Milwall (6-0). De aanvalsleider van de Spurs moest zich al na zeven minuten laten vervangen. Het was echter niet Vincent Janssen die hem verving, maar Christian Eriksen. De Nederlander mocht later in de wedstrijd alsnog invallen, waarna hij zijn eerste doelpunt uit open spel aantekende in Engelse dienst.

Kane stond eerder dit jaar al zeven weken aan de kant met een vergelijkbare blessure. Tottenham meldt wel dat de kwetsuur dit keer minder ernstig is. Toch lijkt de Premier League-topscorer met negentien treffers de komende duels te moeten missen. 'Harry zal nauwlettend in de gaten worden gehouden door onze medische staf terwijl hij revalideert', aldus de club.

De blessure biedt mogelijk kansen voor Janssen. Ook de Zuid-Koreaan Heung-min Son kan echter als alternatief dienen.

Update 16 maart, 14.05 uur: Harry Kane is zo'n vier tot zes weken uitgeschakeld met zijn enkelblessure, weet Sky Sports. De spits mist onder meer de duels met Southampton, Swansea City en Watford, maar Tottenham Hotspur hoopt dat hij voor enkele cruciale clashes weer fit is. Op 22 april wacht namelijk Chelsea in de halve finale van de FA Cup en een week later is Arsenal de tegenstander in de Premier League.