'Guardiola met de botte bijl door selectie: dertien spelers kunnen vertrekken'

'Guardiola met de botte bijl door selectie: dertien spelers kunnen vertrekken'

16-03-2017 14:27

Pep Guardiola mag na de nederlaag tegen AS Monaco in de achtste finale van de Champions League met de botte bijl door de selectie van Manchester City. Liefst dertien spelers kunnen het Etihad Stadium komende zomer verlaten.

Dat meldt Manchester Evening News. Eigenaar Sheikh Mansour stelt Guardiola een flinke pot met geld in het vooruitzicht om een vervolg te geven aan de grootscheepse renovatie. De verdediging en het middenveld hebben prioriteit, maar ook een nieuwe spits is niet uitgesloten. Manchester City schat de onkosten op ruim 170 miljoen euro.

Dat moet deels gefinancierd worden door de verkoop van spelers. De vleugelverdedigers Gaël Clichy, Bacary Sagna en Pablo Zabaleta moeten waarschijnlijk vertrekken, net als de overbodige huurlingen Joe Hart, Eliaquim Mangala, Samir Nasri en Wilfried Bony. Ook de toekomst van Vincent Kompany is uiterst onzeker. Hij behoorde in Monaco niet tot de wedstrijdselectie.

Een aantal spelers krijgt tot het einde van het seizoen de kans om Guardiola te overtuigen. Als Fenando, Nolito, Jesus Navas, Fabian Delph en Claudio Bravo geen verbetering tonen, trekken ook zij waarschijnlijk de City-deur achter zich dicht.