Buffel komt met opvallende anekdote over Vanden Borre: ''Ergerden zich''

Buffel komt met opvallende anekdote over Vanden Borre: ''Ergerden zich''

16-03-2017 12:00

Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Vincent Kompany hebben als grote talenten uiteindelijk allemaal de wereldtop bereikt. Anthony Vanden Borre lukte dat niet. Thomas Buffel heeft nog een opvallende anekdote over een jeugdige Vanden Borre.

De ervaren Buffel maakte De Bruyne en Courtois op jonge leeftijd mee bij Racing Genk. Het duo was volgens Buffel zeer mondig. "De Bruyne zijn verbetenheid viel meteen op. Hij ging zelfs in de clinch met Vercauteren als iets hem niet aanstond. Hij was toen amper 18 jaar. Hetzelfde gold voor Courtois. Ook hij had van in het begin een grote mond in de kleedkamer, maar dan wel op een positieve manier", laat Buffel weten in Puskas.

Vanden Borre en Kompany zouden bij Anderlecht geen perfecte instelling hebben gehad. "Ik weet nog dat Anderlecht-routiniers Glen De Boeck en Yves Vanderhaeghe zich destijds soms ergerden aan jonge gaste zoals Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre. Door hun nonchalance'', aldus Buffel. De ex-Rode Duivel heeft nog een anekdote om de instelling van Vanden Borre te illustreren. ''Vanden Borre zou eens een hele training met een tandenstoker in zijn mond hebben afgewerkt. Zo een dingen deed Courtois niet'', besluit Bufffel.