Vandenbempt haalt ook fel uit naar Kortrijk: ''Treurigste verhaal''

Vandenbempt haalt ook fel uit naar Kortrijk: ''Treurigste verhaal''

16-03-2017 10:56

KVC Westerlo degradeerde vorige week naar de Eerste Klasse B. De Kemphanen verloren zelf van Racing Genk (0-4), terwijl concurrent Royal Excel Moeskroen zich redde door een 0-2 zege bij KV Kortrijk. Er is al veel gezegd en geschreven over de zwakke prestatie van Kortrijk. Peter Vandenbempt is ook fel.

"Het striemende fluitconcert van de supporters na de blamage tegen Excel vat het perfect samen: KV Kortrijk is het treurigste verhaal van de terugronde. Twaalf keer verloren, zeven keer zelfs in het Guldensporenstadion, de Vlaamse helden van 1302 keren zich om in hun graf'', luidt de scherpe mening van de analist in Sport/Voetbalmagazine.

Volgens de radioman was het imago van de Veekaa dit seizoen al beschadigd geraakt. "Er was al flink wat imagoschade door de onbehoorlijke vaudeville rond de trainer-zonder-diploma Karim Belhocine die volgens ingewijden net nu hij eindelijk op de (trainer)schoolbanken kan zitten nog weinig steun geniet van de club en de spelers."

Vandenbempt vindt dan ook dat Kortrijk hard moet werken aan het herstel. "KV Kortrijk heeft vier maanden voor een grondige introspectie en de juiste keuzes en dan kan het vanaf volgend seizoen opnieuw zijn gewaardeerde rol spelen van boeiende luis in de pels van de groten'', zo besluit hij.