'Beste doelman van de wereld' loopt in Spanje: 'Bewijst het iedere wedstrijd'

'Beste doelman van de wereld' loopt in Spanje: 'Bewijst het iedere wedstrijd'

16-03-2017 09:25

Jan Oblak was woensdagavond de grote man aan de zijde van Atlético Madrid. De doelman hield zijn ploeg met fabelachtige reddingen op de been tegen Bayer Leverkusen. Antoine Griezmann denkt dat Oblak de beste sluitpost is van dit moment. 

"Oblak is de beste keeper ter wereld", zegt de Fransman tegen Spaanse media. "Dat bewijst hij iedere wedstrijd, en dat heeft hij ook vanavond bewezen.'' De doelman was er als de kippen bij om inzetten van Julian Brandt en Kevin Volland op knappe wijze onschadelijk te maken. "Daarom vinden wij dat hij de beste keeper ter wereld is", aldus Griezmann.

Oblak zelf komt ook aan het woord. Hij is vooral blij dat Atlético door is naar de kwartfinales van de Champions League. "Dat voor de vierde keer op rij. Het is erg belangrijk voor de club. We vochten om te winnen. Het was niet altijd even goed, maar het belangrijkste is dat we door zijn. Het is niet makkelijk om vier jaar achter elkaar bij de laatste acht van Europa te zitten. Ik hoop dat we nog beter kunnen worden en grootse dingen kunnen bereiken."