Carrasco maakt zich op voor volgende ronde, CL-droom over voor Duitsers

15-03-2017 22:37

Atlético Madrid heeft de kwartfinales van de Champions League bereikt. De voorsprong op Bayer Leverkusen, die in de heenwedstrijd al was opgebouwd, kwam in Madrid niet meer in gevaar.

In het heenduel werd het verschil al gemaakt door de ploeg van Diego Simeone. Leverkusen werd drie weken geleden met 2-4 verslagen. Ondanks de ruime achterstand begonnen de Duitsers vol goede moed aan de return. Dat leverde in de eerste helft een aantal kansjes op, maar het grootse gevaar kwam van de kant van Atléti. Met name Angel Correa was namens de thuisclub dichtbij de openingstreffer.

In de tweede helft probeerde Leverkusen het met man en macht. Het veldoverwicht leverde dan ook een aantal goede kansen in, maar mede dankzij een aantal knappe reddingen van Jan Oblak hield Atlético stand. Ook het alles-of-niets-offensief van de Duitsers leverde geen doelpunt op. Carrasco speelde zeventig minuten mee. Dankzij het 0-0 gelijkspel zitten de Spanjaarden vrijdag in de kokers, wanneer er in Nyon wordt geloot voor de kwartfinales van het kampioenenbal.