Hanni gaat vol voor Europese glorie: Natuurlijk heb ik dat gezien

Hanni gaat vol voor Europese glorie: "Natuurlijk heb ik dat gezien"

15-03-2017 16:25

RSC Anderlecht verdedigt donderdag in de zestiende finales van de Europa League een 1-0 voorsprong tegen APOEL Nicosia. Het is al van 1997 geleden dat paars-wit nog eens de kwartfinales bereikte van een Europese beker.

’90 minuten om geschiedenis te schrijven. Maak ons trots!’. Dat staat te lezen op een spandoek dat Anderlecht-fans uitrolden aan de ingang van het trainingscomplex in Neerpede. "Natuurlijk heb ik dat gezien", vertelde kapitein Sofiane Hanni op een persconferentie.

"Het bewijst dat iedereen op dezelfde golflengte zit. We willen geschiedenis schrijven en zullen het onderste uit de kan halen. De coach houdt ons met de voetjes op de grond. We weten dat het heel moelijk zal worden."

Hanni staat wel op één gele kaart van een schorsing, net als acht andere spelers van paars-wit. “Iedereen weet dat we een sterke selectie hebben, dus het is geen ramp als één of twee spelers geschorst zijn.

"Maar eerst moeten we voorbij APOEL geraken. We zitten nog maar in de helft. Er is niemand die nu al aan de volgende ronde denkt. We zitten boordevol vertrouwen en concentreren ons op de wedstrijd van donderdag. We willen niet enkel voor onszelf winnen, maar ook voor de supporters", besloot Hanni.