OFFICIEEL: Van Meir niet langer hoofdtrainer van Lierse

OFFICIEEL: Van Meir niet langer hoofdtrainer van Lierse

15-03-2017 15:40

Eric Van Meir is ontslagen als trainer bij SK Lierse. Dat heeft de club laten weten via zijn officiële website. De Pallieters speelden een uitstekend seizoen onder zijn leiding, maar grepen uiteindelijk naast de prijzen in de Proximus. 

De 49-jarige Van Meir begon aan het huidige seizoen als hoofdtrainer van Lierse. Oorspronkelijk zou hij aan de slag gaan als assistent, maar Van Meir overtuigde het bestuur van de club dat hij de geschikte man was voor de job als hoofdtrainer. "Met Eric werd er toen wel afgesproken dat indien hij de job van T1 opnam, daar ook de nodige risico’s aan verbonden waren", staat te lezen op de webstek van de Pallieters.

"Het doel was duidelijk voor aanvang van dit seizoen, Lierse wilde terug promoveren naar eerste A. We maakten een overeenkomst met Eric dat het niet behalen van de doelstellingen tot gevolg zou hebben dat hij geen hoofdtrainer zou blijven. Onze doelstelling werd jammer genoeg tot tweemaal toe net niet gehaald. Daarom heeft het bestuur dan ook na rijp beraad beslist om de samenwerking met Eric Van Meir als trainer te beëindigen."

De club deed Van Meir meteen een voorstel om opnieuw assistent te worden, maar dat zag de ex-Rode Duivel niet zitten. "Eric verkoos dit niet te doen, een keuze die we moeten aanvaarden. Lierse is zich meer dan bewust van de verdiensten van Eric voor onze club, zowel als speler als trainer, en zal hem daarvoor eeuwig dankbaar blijven. Van Meir heeft samen met de club mooie dingen gerealiseerd, maar wij zijn van oordeel dat er een andere trainer nodig is om een stap hoger te kunnen zetten met deze getalenteerde kern."