OFFICIEEL: Ferrera en KV Mechelen gaan langer met elkaar door

OFFICIEEL: Ferrera en KV Mechelen gaan langer met elkaar door

17-03-2017 20:30

De kogel is door de kerk. KV Mechelen en Yannick Ferrera gaan nog een tijdje met elkaar door. Volgens Het Laatste Nieuws tekent de trainer binnenkort een contract tot 2019 in het AFAS stadion.

Dinsdagavond zaten Ferrera en het bestuur van KV Mechelen aan tafel. Het duurde niet lang alvorens de twee partijen een akkoord bereikt hadden. De twee komende seizoenen staat Ferrera nog aan het roer van KV Mechelen. Zijn huidige contract liep in 2018 af. Nu komt er dus een extra jaartje bij. 

Niet alleen Ferrera
In de komende dagen zal KV Mechelen het druk krijgen. Niet alleen moet het nieuwe contract van Ferrera nog worden opgesteld en ondertekend worden. Ook met de rest van de technische staf moeten de laatste details worden afgerond. Yann Daniélou, Tom Caluwé en Jogoslav Lazic gaan normaal ook een contract met twee jaar verlengd zien worden. 

Ferrera nam eerder dit seizoen over van Aleksandar Jankovic. Onder zijn leiding greep KV Mechelen net naast een ticket voor Play-Off 1. 

Update 17/03 om 20.30 uur: Het is officieel. Ferrera blijft tot 2019 bij KV Mechelen. Dat heeft Malinwa vrijdag bevestigd.

"Ferrera en Malinwa zetten vandaag de handtekeningen onder een verlengd verblijf. Tijdens de afgelopen reguliere competitie haalde Ferrera maar liefst 48 punten met zijn groep. Een beloning in de vorm van play-off 1 kwam er jammer genoeg niet, maar een contractverlenging dus wel", meldt de club. 

"Yannick zorgt voor een positieve dynamiek binnen het nieuwe KV Mechelen", voegde Marc Faes nog toe.