Vormer: 'Om te zeggen dat het zaligmakend is? Voor de spanning niet'

Vormer: 'Om te zeggen dat het zaligmakend is? Voor de spanning niet'

15-03-2017 07:35

In België werken we al jaren met de Play-Offs. In Nederland willen ze nu ook beginnen met zo'n systeem. Toch wordt dat onze buren afgeraden door niemand minder dan Ruud Vormer. 

"Die tien topduels die er nu aan zitten te komen, zijn natuurlijk fantastisch", zegt Vormer in het Algemeen Dagblad. "Maar om nu te zeggen dat het voor de Eredivisie zaligmakend is als daar ook play-Offs worden ingevoerd? Qua spanning in elk geval niet. Volgens mij is de Eredivisie nu spannender dan ooit, met die titelstrijd tussen Feyenoord en Ajax."

"Los van het feit dat ik vind dat de club met de meeste punten in een competitie de terechte kampioen is en niet de nummer zes die dat ook zou kunnen worden, hoor je bij Belgische clubs toch ook wel sceptische geluiden over die eerste dertig 'gewone' duels", vervolgt de speler van Club Brugge. "Dat ze er te weinig toe doen bijvoorbeeld."

Die kritiek hoor je geregeld in ons land, aldus Vormer. "Dat het seizoen wel een heel lange aanloop heeft voordat het écht spannend wordt, dat je als speler wel erg lang moet wachten voordat je tot het uiterste moet gaan." En dan doelt Vormer op de top zes. Clubs in de zogeheten Play-Offs 2, komen er vaak bekaaid vanaf. "En dat merk je ook aan de belangstelling."