De Condé slaagt niet in opzet: 'Ryan vertrekt na het seizoen bij Genk'

De Condé slaagt niet in opzet: 'Ryan vertrekt na het seizoen bij Genk'

30-03-2017 08:06
1

KRC Genk kon Mathew Ryan in januari om tijdelijk terug te keren naar België. De ambitieuze Australiër hoopt zich zo terug in de kijker te spelen van Valencia (of andere buitenlandse ploegen). Bij Genk heeft men echter een andere hoop.

--> MOOIE KANS! Mechelen, Genk en STVV klaren de klus: 5,22 keer je inzet!

De Australische doelman heeft de hoop op een basisplaats bij Valencia nog steeds niet opgegeven. Hij stak nooit weg dat hij in één van de topcompetities wil spelen. Bij Genk weet men dat een langer verblijf van Ryan moeilijk ligt. Toch hopen de Limburgers nog steeds dat ze hem kunnen overtuigen om toch een seizoen langer te blijven.

"Ik heb aangegeven: bekijk eerst wat je traject bij Valencia kan zijn", zegt sportief directeur Dimitre De Condé in TVL Sport. "Bekijk ook de aanbiedingen die op je afkomen, en waar je je misschien beter in kan vinden, maar hou er wel rekening mee dat Racing Genk heel hard vragende partij is om je nog een jaar te houden", aldus De Condé.

Update 30/03 8.06 uur: Een langer verblijf van Ryan bij Genk lijkt moeilijk te liggen. Volgens Het Laatste Nieuws zal de doelman na het einde van het seizoen gewoon terugkeren naar Valencia. Dat betekent echter niet dat Nordin Jackers sowieso kansen zal krijgen in Play-Off 2. Hij moet coach Albert Stuivenberg eerst zien te overtuigen. Op Marco Bizot wordt niet meer gerekend, hij verlaat de Limburgers na het seizoen.