'Guardiola mikt op hereniging met ontevreden bankzitter van Bayern München'

'Guardiola mikt op hereniging met ontevreden bankzitter van Bayern München'

13-03-2017 19:25

Manchester City-manager Pep Guardiola houdt de situatie van Joshua Kimmich bij Bayern München scherp in de gaten, meldt The Daily Mirror. De verdediger annex middenvelder liet onlangs zijn onvrede blijken over zijn reserverol in de Allianz Arena.

Het is geen geheim dat Guardiola een groot fan is van de veelzijdige Kimmich, die bij Bayern Phillip Lahm en Xabi Alonso voor zich moet dulden in de pikorde. Hoewel beide oudgedienden aan het einde van het seizoen stoppen, wil de Spaanse succestrainer toch een poging wagen. Hij werkte in het seizoen 2015/'16 bij Bayern al samen met Kimmich.

Guardiola was destijds vol lof over de 22-jarige Duitser, die 'alles zou hebben om een wereldster te worden'. De ontwikkeling van Kimmich verloopt momenteel echter met horten en stoten. Hij stond dit seizoen pas tien keer in de basis in de Bundesliga. "Het maakt niet uit of ik het begrijp of niet. Het feit is dat ik niet tevreden ben en ik wil het veranderen", liet Kimmich onlangs weten.

Desondanks wordt het voor Guardiola een hele dobber om Kimmich naar Engeland te halen. Bayern ziet in hem nog altijd de natuurlijke opvolger van Lahm.