'Premier League-top gaat 'Coman-missie' aan: club heeft zestig miljoen over'

'Premier League-top gaat 'Coman-missie' aan: club heeft zestig miljoen over'

13-03-2017 19:04

Een ware transferstrijd om Kingsley Coman vindt achter de schermen plaats. De Fransman, onder contract bij Juventus maar op huurbasis actief bij Bayern München, zou een transfer naar de Premier League kunnen maken.

Manchester City en Chelsea zitten namelijk achter de twintigjarige vleugelspeler aan, weet het Franse medium Telefoot. Chelsea zou liefst zestig miljoen euro overhebben voor Coman, die dit seizoen pas zeventien keer te bewonderen was in het shirt van de Duitse recordkampioen. Mede door blessureleed en de forse concurrentie van onder anderen Arjen Robben komt de razendsnelle rechtspoot slechts weinig in actie.

Het wordt voor de Engelse ploegen echter een hels karwei om Coman aan te trekken. Bayern München bedong een optie tot koop in de zomer van 2015, toen de aanvaller op huurbasis overkwam van Juventus. De Duitsers kunnen hem voor twintig miljoen euro overnemen en de kans is groot dat die optie gelicht gaat worden. Alleen als Coman zelf een transfer naar Engeland prefereert, maken City en Chelsea kans.